10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug

Форум за металотърсачите FISHER

10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug

Мнениеот Язон Голд » Вто Яну 21, 2014 1:19 pm

През 2013г. м. Март, в Германия, колегите от Фишер ми подариха една книжка на главния инженер на Фишер и Технетикс - Дейв Джонсън - книжката се казва "Gold Prospecting with a VLF metal detector"

Доста време не обръщах внимание на въпросната книжка, докато един ден реших да я попрегледам.
Още от първите страници се чатнах, че търсенето на самородно злато с металотърсач е малко по-различно нещо от това, което съм смятал.

Търсенето на самородно злато в самите реки, или т.нар. алувиално злато е доста неефективно в България, защото речните русла са промивани от дълбока древност, а и там най.често самородното злато е толкова ситно и финно, че и да го виждаш с очи, металотърсачът няма да го засече.
По-скоро металотърсачите са за търсене на т.нар елувиално самородно злато, по изветрени от времето хълмове или склонове на златоносни реки.
Основен момент е да се търси по онези скронове по които няма /или почти няма/ почва и растителност, защото златото ще остане неоткриваемо.
Златните жили, които излизат на повърхността на такива склонове остават големите парчета самородно злато /над 1-2 грама/ практически неподвижни и чакат просто да бъдат събрани от Вас.
Има и още дена добра новина: Никой, никога не е събирал това злато, а то си стои там и е на повърността.

Всичко това го пиша защото когато видиш, как за един ден можеш да събереш 10 грама с Фишер Голд Бъг /дори не е про версията/ с малката 5 инча /12см./, на стойност дори и сега при ниската цена на златото за 550лв. /големите златинки са на друга цена/, си казваш "хей тук став нещо, или по-скоро нещо съм изпуснал".
А ако видиш как се намира парче злато 32гр. /с кварца/
Има определен брой хора, които може и да не ми вярват, защото допреди и аз не вярвах, но това е истина и колкото по-късно се светне човек, толкова по-вече ще е загубил.
За последните 2 месеца се намериха мнооого златни парчета по склоновете и реките.
Лично аз съм виждал за какво става дума и знаете ли усмивката постоянно ти стои на физиономията, защото е законно и можеш да го продадеш веднага.
А ако Ви кажа, че в старите рудни разработки също се намират парчета по 2-5 грама, може пак да не ми повярвате.
Ехх и аз бях така, но вече не!

Ето снимка на намереното злато /не се продава/

Изображение

Изображение
http://www.mdetectors.bg
0889 197 820, 02 421 95 31
Аватар
Язон Голд
По-активен

Re: 10 грама самородно злато с металотърсач Fisher Gold Bug

Мнениеот prospector » Вто Яну 21, 2014 7:09 pm

Доста се интересувам от търсенето на злато с металотърсач, но преди ме разубедиха да си купувам металотърсач само за това. Бях се спрял на Garrett AT-Gold.
Дайте още информация и защо не направите отделен под-форум само за търсене на самородно злато с металотърсач?
Аватар
prospector
По-активен

Мнениеот Kiril62 » Вто Яну 21, 2014 9:02 pm

Ето тук прочети за марката и модела на Фишер.
viewtopic.php?f=8&t=315&p=2120#p2120
0888654620
Skype Kiril431
Аватар
Kiril62
Site Admin

Мнениеот ecobo » Чет Яну 23, 2014 9:13 pm

Поне десетина златоносни дерета прерових миналото лято с един X-Terra 705 със специална малка сонда на висока честота. Злато не намерих. Детектора си хваща перфектно, просто не съм бил на правилните места ;-)
Николай Димитров - абсолютен аматьор
Аватар
ecobo
Активен

Мнениеот admin » Вто Фев 18, 2014 6:10 pm

Днес се нагледах на самородно злато намерено с металотърсач 17 грама на парчета, но тоя път с XP Deus 3.2. Момчето вика, че намери ли едно обикновенно има много.
Аватар
admin
Site Admin

Мнениеот Язон Голд » Пон Юли 21, 2014 9:58 am

Ето, че минаха месеци и всички нидяха, че не Ви лъжа :D , не само, че има 32гр. парче, но има и 50гр. самородно злато намелено с Голд Бъг.
На Събора на р. Бълзия стотици хоа ги видяха.
Искам и още нещо да Ви кажа, дали Ви лъжа ако Ви кажа, че има и 110гр. парче самородно злато :lol: :D :lol: :D :lol:
fisher-gold-bug-gold.gif
Самородно злато с Фишер Голд Бъг
fisher-gold-bug-gold.gif (141.34 KiB) Прегледано 8818 пъти
http://www.mdetectors.bg
0889 197 820, 02 421 95 31
Аватар
Язон Голд
По-активен

Мнениеот prospector » Пон Юли 21, 2014 12:11 pm

Чакай, че ме заинтересува с тия 100грама.
Качи снимка
Пак ли е с Фишер
Аватар
prospector
По-активен

Мнениеот tatoos_dd » Съб Мар 21, 2015 8:45 pm

prospector написа:Чакай, че ме заинтересува с тия 100грама.
Качи снимка
Пак ли е с Фишер

браво колега аз миналата година видях такова парче около 100 грама беше изваденое в северна българия но не кам монтана по огоста а вав едни дерета дет секи вика там нема ама имало лично го видях незнам дали не говорим за саштото парче.скоро време ще ходя на там да си пробвам касмета само да падне водата малко че има едно място дет немоесе мине докат има висока вода.и докато река вит е палноводна неможе да минеш.и така
tatoos_dd
Новорегистриран

Назад към Металотърсачи FISHER