от OPAL » Пон Дек 09, 2013 8:56 pm
Колеги,
Преглеждайки тази малко поизоставена и от мен тема, ми се роди една идея.
Изоставяме и политиката,и корупционните и други интереси / гаранция за без-
пристрастност/ и се насочваме към фактологията.!
. Какво е състоянието на Родопите в момента, какво е бъдещето и в екологично отношение като среда в която живеят наши сънародници, социален статус, флора и фауна....и т.н.?
Всяко мнение, особено на съфорумници, живущи в района ще са изключително полезни !
Далеч съм от мисълта да навредим на една или друга фирма, но дайте да
видим съвсем безпристрастно колко са те, i какви са им намеренията.?
И и дали в крайна сметка тяхната дейност ще донесе в бъдещ дългострочен план за
просперитета и благополучието на всички хора жувущи в района...? А не на една шепа
хора и чужденци , които тук са дошли с технологиите си, водени от жаждата
за бърза и лесна печалба ! И с лъскавите си обещания за..... рекултивация след 30
години, забележете на унищожената флора и фауна !
А хората кой ще ги" рекултивира..". ?
Нито дума за отровите и тежките метали които ще изгълтат / това си е за друга тема !
Вече не само мое мнение - Информационното затъмнение, или неосведеоменоста която
ни заобикаля ,е безпрецедентно..!
Конкретно предложение като начало :
1... Да се намери по-подробна карта на Родопите и зоните в нея на " НАТУРА 2000 "
И ако това е по-лесно, да се види има ли продадени земи от Натурата, къде и на кого ?!
Тук може би трябва да се обърнем към екологичните организации, на които опазването
на този природен ресурс е не само призвание , но и задължение. !
Същите" разбити" ли са, отстъпили ли са от позициите, осакатени ли са от корупция
или липса на кадри и финаси..., имаме право сами да разберем какво ни чака.? !
Аз не вярвам на чиновническите и чужди ОВОС-и. !
Няма да Ви занимавам каква е връзката между хобито ни и легендарните Родопи !
Всеки може да се досети. ! Имаме право на отдих и почивка сред чиста природа ! Тя си е наша във всяко едно отношение, и тези които са я " продали " уж за същото наше благо, да излязат и открито да кажат "
КЪДЕ НИ Е ПЕЧАЛБАТА ?!
2. /следва /
===