Натура 2000-защитени зони.

Форум за металотърсачите FISHER

Re: Натура 2000-защитени зони.

Мнениеот Златко » Пет Юли 26, 2013 8:36 am

О,извинявам се..аз все едно едва сега влизам тук..Кирето си го е написал ясно това което ме интересува..а и не е да не съм го чел...но какво се омотах,че се правя на идиот?!?!? :lol: Тази неделя,надявам се,най сетне да отидем да пробваме..че 2 седмици се каня и все в къщи си седя...
Златко
Активен

Мнениеот OPAL » Пон Дек 09, 2013 8:56 pm

Колеги,
Преглеждайки тази малко поизоставена и от мен тема, ми се роди една идея.
Изоставяме и политиката,и корупционните и други интереси / гаранция за без-
пристрастност/ и се насочваме към фактологията.!
. Какво е състоянието на Родопите в момента, какво е бъдещето и в екологично отношение като среда в която живеят наши сънародници, социален статус, флора и фауна....и т.н.?

Всяко мнение, особено на съфорумници, живущи в района ще са изключително полезни !
Далеч съм от мисълта да навредим на една или друга фирма, но дайте да
видим съвсем безпристрастно колко са те, i какви са им намеренията.?

И и дали в крайна сметка тяхната дейност ще донесе в бъдещ дългострочен план за
просперитета и благополучието на всички хора жувущи в района...? А не на една шепа
хора и чужденци , които тук са дошли с технологиите си, водени от жаждата
за бърза и лесна печалба ! И с лъскавите си обещания за..... рекултивация след 30
години, забележете на унищожената флора и фауна !

А хората кой ще ги" рекултивира..". ?

Нито дума за отровите и тежките метали които ще изгълтат / това си е за друга тема !

Вече не само мое мнение - Информационното затъмнение, или неосведеоменоста която
ни заобикаля ,е безпрецедентно..!

Конкретно предложение като начало :

1... Да се намери по-подробна карта на Родопите и зоните в нея на " НАТУРА 2000 "
И ако това е по-лесно, да се види има ли продадени земи от Натурата, къде и на кого ?!
Тук може би трябва да се обърнем към екологичните организации, на които опазването
на този природен ресурс е не само призвание , но и задължение. !

Същите" разбити" ли са, отстъпили ли са от позициите, осакатени ли са от корупция
или липса на кадри и финаси..., имаме право сами да разберем какво ни чака.? !
Аз не вярвам на чиновническите и чужди ОВОС-и. !
Няма да Ви занимавам каква е връзката между хобито ни и легендарните Родопи !

Всеки може да се досети. ! Имаме право на отдих и почивка сред чиста природа ! Тя си е наша във всяко едно отношение, и тези които са я " продали " уж за същото наше благо, да излязат и открито да кажат "

КЪДЕ НИ Е ПЕЧАЛБАТА ?!

2. /следва /
===
Аватар
OPAL
Активен

Мнениеот dian-rs » Чет Яну 30, 2014 7:00 pm

Здр. Искам да попитам относно Русенски Лом който се води /природен парк/ законно ли е промиването с леген и улей? В картата посочена от Киро видях следното за Русенски Лом:

Режим на дейности:
1. Забранява се ловуване с изключение на подборен лов в периода септември-януари в отдели по ландшафтна таксация - 2001 г., на площите на природния парк от ДЛ Русе: 36,37,68,69,70, и лов на хищници - лисици, чакали, скитащи кучета;
2. Забраняват се менногеоложки и други дейности, с които се изменя естествения облик на местността и/или водния й режим;
3. Забранява се пашата на кози;
4. Забранява се късането на цветя, събирането на билки и горски плодове за търговски и промишлени цели;
5. Забранява се повреждането на скалните църкви и други исторически обекти;
6. Забранява се създаването на пчелини и паленето на огън извън местата, определени с плана за управление;
7. Забранява се използване на химически средства за растителна защита.

Припокриване (частично или пълно):
ЗЗ по директивата за птиците: Ломовете
Аватар
dian-rs
Новорегистриран

Мнениеот Язон Голд » Чет Яну 30, 2014 7:24 pm

Колега, няма проблеми ако си с леген и улей.
Провери под моста на Писанец, там са ми казвали, че по завоите имало златце.
Провери и пиши след това!
http://www.mdetectors.bg
0889 197 820, 02 421 95 31
Аватар
Язон Голд
По-активен

Мнениеот italianeca » Чет Яну 30, 2014 7:30 pm

Не вярвам с един улей да навредиш на природата в тази река,повече от един порой при лятна буря.колкото и да изкопаеш ще е нищо.до година времето ще заличи дори пьтеките.ако не вкараш багер естественно.невярвам с улей и легенче да навредиш на природата в големи мащаби.то хората атомни бомби взривяват и никой не ги закача та за кубик два пресята баластра едва ли ще е проблем.и да не кьсаш билки и гьби , а кози никакви. :D :D :D .
italianeca
По-активен

Мнениеот dian-rs » Пет Яну 31, 2014 4:10 am

Язон Голд написа:Колега, няма проблеми ако си с леген и улей.
Провери под моста на Писанец, там са ми казвали, че по завоите имало златце.
Провери и пиши след това!

Благодаря за отговора, че се притесних с тези природни паркове и забрани. Иначе само да се стопли и съм там :)
Аватар
dian-rs
Новорегистриран

Мнениеот dian-rs » Пет Яну 31, 2014 4:16 am

italianeca написа:Не вярвам с един улей да навредиш на природата в тази река,повече от един порой при лятна буря.колкото и да изкопаеш ще е нищо.до година времето ще заличи дори пьтеките.ако не вкараш багер естественно.невярвам с улей и легенче да навредиш на природата в големи мащаби.то хората атомни бомби взривяват и никой не ги закача та за кубик два пресята баластра едва ли ще е проблем.и да не кьсаш билки и гьби , а кози никакви. :D :D :D .

Аз нямам случай да отида за риба на реката в границите на природния парк и да не мине някой козар и да ми дрънка с камбаните до мене, иначе забрана вкарали. Аз не знам хората в друго село с камион да си извозят козите на паша ли трябва :)
Аватар
dian-rs
Новорегистриран

Мнениеот italianeca » Пет Яну 31, 2014 6:48 am

Някои закони и закончета са ни доста убьркани и несьобразени сьс смисьла си.явно пишещите ги не са мьрдали по далече от бюрата си.ама ще се оправиме.знам го.
italianeca
По-активен

Мнениеот gaceto1 » Чет Авг 13, 2015 8:46 pm

незнам каква е причината ( възможно е да е в моя комп ) , но не иска да ми отвори нито един линк...
gaceto1
Новорегистриран

Мнениеот lombardini » Пет Авг 14, 2015 7:27 am

gaceto1 написа:незнам каква е причината ( възможно е да е в моя комп ) , но не иска да ми отвори нито един линк...

Мене ми се отварят линковете, ти за кой линк говориш?
Аватар
lombardini
Активен

ПредишнаСледваща

Назад към Металотърсачи FISHER