Национални паркове в България.

Общ форум за всичко

Re: Национални паркове в България.

Мнениеот Gost » Пет Яну 18, 2013 3:55 pm

Ако искат колегите може да докарат топкови мелници,тромели,валяци,булдозери,камацута,бобкати,и всякаква тежка и лека техника.Някои ако има Танк,БТР и всякаква тежка проходима техника да я взема.Както ви казах за Велека че няма да има проблеми,сега за тук ви казвам че абсолютно пък няма да има никакви проблеми.Има да къртите камъняка докато ви са завие свят.... :lol:
Освен това има и някакви модели камънчета съм виждал. има стъклени зелени,продълговати,бели прозрачни,и други чешити.Аз съм казвал не веднъж,от камъните познавам само Паветата!
Gost
По-активен

Мнениеот OPAL » Пет Яну 18, 2013 4:15 pm

Това за Зидарово е добра идея !
Тази година, преди да тръгна за Созопол, взех та извадих почти всичко
което има писано за района на Зидарово . Карти, сателитни снимки, коя фирма
е взела концесията, как експлоатира ,любителски отзиви и др.
И накрая, завладян от плажната треска, /уцелихме прекрасно
време/' ...не можах да отида.. !
А заслужава да се види и да поупражниш хобито си, въпреки мнението на някои
че в района не си заслужавало да се търсят златинки.. !
Общото заключение ми е, че там "има нещо "
И Репата недвусмислено си го казва ,разбира се без много подробности...!
Аз специално си обичам да къртя камъняка и да го гледам с лупа . :roll:
Понякога "пробите" са толкова , че не можеш ги носи... Лош признак,
значи че си начинаещ ,и искаш всичко да отнесеш за да питаш после: "Какво е това ? "
И
:!:
Аватар
OPAL
Активен

Мнениеот Kiril62 » Пет Яну 18, 2013 4:15 pm

Ице много е важно да се направи добрата организация точно на това място където има златоносен рудник.И помисли дали наистина можем да влезем в златоносен рудник без да имаме проблеми.Защото това ще бъде много добро и образователно нагледно да видят колегите от къде идва златото.Макар че до септември има още време.
0888654620
Skype Kiril431
Аватар
Kiril62
Site Admin

Мнениеот probosh » Пет Яну 18, 2013 4:17 pm

Лично мнение. В Националните паркове не може да се извършват дейности, които са по занятие. В общи линии дейност по занятие означава, че тази дейност трябва да се извършва като постоянна работа ( системно ) с цел извличане на печалба в свой частен интерес, а не да има случаен характер.Системният характер на извършваната дейност не означава определена продължителност на действията. А ние упражняваме хоби, което от своя страна е едно от най-екологичните при правилното му практикуване, за разлика от много от разрешените дейности в Националните паркове.
Аватар
probosh
Новорегистриран

Мнениеот Gost » Пет Яну 18, 2013 4:23 pm

Краси.Тези "Някои" явно доста разбират щом имат мнение че в района на златоносен рудник не си залсужава да се търси злато. :lol: Аз ти казвам че има още 8 тона неизвадено....Па дали има,помисли...
Там съм взимал проби от пръста до асфалта,на 200 метра от рудника,сети се дали има.... ;)
Кире.Щом ти казвам че ще ви вкарам в рудника,значи няма да има проблеми.Ще видите шахтите,галерийте,някои от тях са наводнени сега,деренцата зад рудника са затлачени до 40-50 см ,но след малка разкривка......... ;) Има малък язовир на 100 метра от рудника и вода там тече почти целогодишно в деретата.Ходил съм края на юли и има вода!!Така че споко!Там сме!!
Gost
По-активен

Мнениеот OPAL » Пет Яну 18, 2013 4:35 pm

И като подхванахме темата за камънака, какво разбрах.../сигурно не съм открил откритото../

Дали е ценен, може да се разбере най вече след рязане и полиране.. като е счупен или
не, не може всеки разбра ... !
Пример: /брекча, писах някъде .. /
Изображение

Изображение

Или в пробата ,която тежи 20 гр., има около 0,2 гр Au.... На тон се получава една внушителна цифра ... ! Как може да се извади, отделен въпрос..
Същата е от Спахиевското рудно поле, не знам точното място... Ако го знаех,...отдавна
да съм го посетил.. !

==

:geek:
Аватар
OPAL
Активен

Мнениеот Gost » Пет Яну 18, 2013 4:43 pm

Краси,да вземем да си сменим никовете с тебе.
Аз ще съм Спамермен1 Ти Спемермен 2
Начи няма тема дето не съм я оспамил. :lol: Тръгваме за националните паркове и стигаме до хемароида на задника на начинаещ травестит. :lol:
Стига сме спамели темата на Кирчо че пак ше мрънка.Даи да си направим една тема и да си лафим там :D
Gost
По-активен

Мнениеот Kiril62 » Пет Яну 18, 2013 5:22 pm

Много правилно,да спрете със спаменото по темата. :) А ти се стягай за края на март месец три дни петък събота и неделя със Старозагорци , Нова Загора ,Чирпан, Пловдивчани,Димитровград в лицето на Венци, а и който иска и има възможност ще направим една проучвателна експедиция за мястото на първата сбирка.Среща и със кмета на населеното място да уточним къде ще бъде палатковия лагер.Има време дотогава така че ще пуснем отделна тема за експедицията.Реката е златоносна така че и с повече хора ще направим по бързо и пробите по самата река.
0888654620
Skype Kiril431
Аватар
Kiril62
Site Admin

Мнениеот OPAL » Пет Яну 18, 2013 8:22 pm

Кире,
За камънаците наистина има време и място. Връщам се в темата ....

Можеш ли да ми дадеш примерно за гр. Трън и окръга, зашитените зони, местообитания ,
Натура 2000 и др. Както и резервати и археологически обекти които са под защитата на закона.
Сериозно !
Идеята ми е, че както стриктно ние трябва да сазваме не само около София правилата,
така и чуждите фирми също трябва да се съобразяват със Законите в нашата страна !
Питам те не случайно, защото е лесно да се провери дали те се съобразяват със законовите постановки.
Или ако се окаже че при техните изследвания, прокарване на пътища за тежките многотонни машини, сонди, самото сондиране и др. те са били в нарушение, какво правим ?
И може ли да изискваме от нашите хора с лопатката, стриктност, като държавата си
затваря очите за нарушения, които след време ще донесет за промяна на ланшафта на цели райони. ?
Или пак ще гонят "кокошкарите "/извинявам се но в техните очи ние сме такива !/, а ще си затварят очите за тия които не само изтърбушват крайморските ивици, но и нашите
планини ?!
Или ако до скоро страната ни бе разграден двор, то ние сега трябва да използуваме
момента ... Заявяваме.... Ще спазваме правилата, но в райони където всички ги спазват..
И ако се стигне до репресии и търсене на сметка , как потърсихте сметка на тези, които разораха и погазиха цели хълмове без специално разрешение .... !
А тези които са маскирани като подобрители на речните корита, а единственото им занятие да добиват незаконно злато също тежка техника ? И че това си е организирана "дейност", в която се облажват всички по трасето ? Тези които дават "проектите", тези които ги осъществяват и тези които уж трябва да ги контролират... !
Така че предлагам да има тема и за сигнали къде се вършат нарушенията, кои са ги направили, без оглед на сдружения, институции,фирми или концесионери... !
И периодично да се изпращат също сигнали или опровержения за извършени такива.
Нормално, все пак ние повече ходим из планините и реките, и можем да видим как
се спазват законните постановки за зашитата на природата !
Или накратко, като се иска от нас да спазваме правилата, ние от своя страна може да
искаме по съответния ред ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, БЕЗ ОГЛЕД ЧУЖДЕНЦИ ЛИ СА, ИЛИ ДРУГИ ТАМ ....!
:mrgreen:
Аватар
OPAL
Активен

Мнениеот cat » Съб Яну 19, 2013 5:55 am

Гледам че се заговори за натура 2000 , в зоните включени в натура 2000 може да се извършва стопанска дейност която не променя природата има и лозя включени в нея . Така че да отидеш да копаш с лопата не е проблем а еколозите да се ............................
cat
Активен

ПредишнаСледваща

Назад към ОБЩ ФОРУМ