Какво трябва да има в "Аптечката на златотърсача"?

Информация за първа медицинска помощ, когато се налага в гората, по планините и кърищата.

Re: Какво трябва да има в "Аптечката на златотърсача"?

Мнениеот vojd14 » Нед Яну 06, 2013 4:18 am

Аз лично на един покрив излизаха стършели и требеше да ги изчакваме(да се налетат и разходат) да се приберат па после продължаваме с бачкането :D нема да ми е смешно ако ме жилне едно говедо от тия ...интересното беше че си имаха час..
ДУНАВ ТЕЧЕ ВИДИН ОСТАВА
vojd14
Активен

Мнениеот Странджалията » Вто Яну 08, 2013 1:20 pm

Говорих преди време с един дядо ,който ми разказа ,че когато е бил още младеж ,близо до река го ужилва два пъти по ръката стършел,но наблизо е имало възрастен човек който му заровил ръката до рамото в крайречната кал за 1 час. И се е разминал само с леко прилошаване а е можело и да се гътне иначе! Това помага със сигурност и моето обяснение е,че понеже отровата на стършела ,а и на змиите е белтък тя е термо лабилна и поради това едно такова охлаждане на ръката с кал помага да се разнесе може би по-бавно...
Също така при ухапване от стършел знам ,че някои хора ако имат силно нажежен предмет могат да се самоизгорят по-дълбого веднага след ухапването и по този начин се неутрализира също отровата.
Аватар
Странджалията
Новорегистриран

Мнениеот ceco160 » Сря Яну 09, 2013 11:14 am

Поздрави за темата наистина е важна .
ceco160
Новорегистриран

Мнениеот cat » Пет Яну 11, 2013 5:51 am

Скилидката чесън или листо от леурда наистина помагат, изглежда сока от растението разрушава отровата но помага ако се натърка веднага след ужилването преди да се е разнесла отровата . И още нещо не носете сурово месо в раницата привлича осите и стършелите .
cat
Активен

Мнениеот snapi » Пет Яну 11, 2013 10:04 am

cat написа:Скилидката чесън или листо от леурда наистина помагат, изглежда сока от растението разрушава отровата но помага ако се натърка веднага след ужилването преди да се е разнесла отровата . И още нещо не носете сурово месо в раницата привлича осите и стършелите .

Да, и това е по простата причина,че те не са вегетарианци ,а точно обратно,изключителни хищници.
Друга особеност при тях е че те не оставят жилото си,следователно могат да жилят многократно и дори да викат подкрепление от кошера,чрез сложни химични реакции.
Докато пчелите при ужилване,оставят жилото си и умират.
Подари усмивка! Тя не се плаща ,но струва много. Тя е нежен знак на обич. Трае секунда ,но остава завинаги. Никой не е толкова богат ,за да няма нужда от нея. Нито толкова беден, че да не може да я даде.
Аватар
snapi
Активен

Мнениеот Max » Пон Фев 25, 2013 8:58 am

На мен лично не ми помогна след като се намазах с оцет но и съм виждал и да не се подува.
-ще почна да си взимам аптечка
Съгрешавайки, човек се избавя от влечението към греха.
Аватар
Max
Активен

Мнениеот Митака » Съб Мар 16, 2013 9:23 am

С нашите влечения никак не е зле да се носи постоянно едно малко комплектче за оцеляване.На фона на всички лопати, сита е нищо обем и тегло.Доста хора ги носят и в градски условия където вероятността за употребата му е по -малка.Докато в дивото 112 няма -не че има голяма файда от него но все пак.Там разчиташ само на себе си или и на другарче ако не си сам.
Митака
Новорегистриран

Мнениеот lord_vetinari » Съб Мар 16, 2013 2:38 pm

Каквото и да правите НЕ СЕ БОДЕТЕ САМИ със змийска противоотрова и адреналин - вероятността точно това да ви убие е в пъти по-голяма от тава да се споминете отровата на змията. Една инжекция урбазон е напълно достатъчна - нашите змии не са като тропическите. Не съм чувал за смърт от ухапване в последните 20 години.
lord_vetinari
Новорегистриран

Мнениеот cat » Съб Мар 16, 2013 4:52 pm

То в гората серум няма как да се носи трябва да е в хладилник серума , а за адреналина си напълно прав изключително опасен е .
cat
Активен

Мнениеот MartinT » Нед Мар 17, 2013 10:52 am

Една аптечка нито тежи много, нито заема място!!! Един ден паднах от доста високо и никой нямаше аптечка,наложи ми се да ходя 3 километра куцащ и кървящ от поне 3-4 места, докато първата група ни настигне за да ми помогнат.От тогава винаги нося основни неща и винаги са ми полезни !!! Според мен ако един човек си прави аптечка е много важно да знае как да ползва нещата който има вътре,ако просто си прочел някаде, че ти трябва нещо, а си нямаш и идея какво е и как се ползва не ти трябва.Аптечката на този човек трябва да е за първа долекарска помощ, демек ако си в кофти ситуация да ти помогне да излезнеш от нея,не да се убиеш по бързо .
Поздрави от слънчева София
MartinT
Новорегистриран

ПредишнаСледваща

Назад към Първа помощ