РЕКА ЛЕПЕТУРА

Места за промиване на самородно злато.

Re: РЕКА ЛЕПЕТУРА

Мнениеот italianeca » Пет Яну 10, 2014 2:00 pm

miro1113 написа:Да внимават колегите които имат намерение да работят в долното течение на реката . :-) мястото дава повече от грам на човек за 5-6 часа работа , но месните са решили , че само те ще работят там .
Тяхната работа се състои в съсипване на материала , чрез дървени улеи с москвичови стелки на дълбока вода.
Стига се до бой.
Тъпанари!

толкова ли са войнствени.не думай.явно не са попаднали на човек.ще си намерят майстора някой ден.няма ли кой да ги пообразова малко как се вади злато с улей.сигурно доста разпиляват.
italianeca
По-активен

Мнениеот glicoto » Сря Яну 15, 2014 4:04 pm

ако някой е пробвал по лепетура да каже :lol:
Аватар
glicoto
Новорегистриран

Мнениеот Careful » Сря Яну 15, 2014 6:28 pm

glicoto написа:ако някой е пробвал по лепетура да каже :lol:

Аз ходих преди няколко месеца за последно.По цялата река излизат златинки.Супер е реката за начинаещи.Самородки не съм откривал,но има златинки с хубава големина.По горните течения на реката е супер,хубава природа,тишина и спокойствие,няма разкопки , но по устието е като лунен пейзаж.
Относно месните,лично аз не съм имал никакъв проблем,а сме си говорили доста.Вярно е,че съм работил далечко от тях и не сме имали повод за конфликти.За начина им на работа е вярно това което казва колегата.Пълнят една количка с материал (около 0.25 куб.) и изсипват всичкото наведнъж в "улея".Но няма място за много присмиване,защото хората правят добър добив за деня.Малко е грубичко вярно,но всеки сам си преценява начина на работа.Колко изпускат е друг въпрос.
Супер ще е да направим една среща там защото много колеги от тази част на България не са ходили на срещите които правихте само защото са им далече.
Аватар
Careful
Новорегистриран

Мнениеот italianeca » Сря Яну 15, 2014 8:49 pm

Искаш да кажеш ,че не пресяват.ми тогава да си направат драга.тия са смотани и неграмотни.не познават физичните и механични закони.карат през просото. :lol:
italianeca
По-активен

Мнениеот levskara » Съб Яну 18, 2014 5:12 pm

Лепетура е реката която посещавам често,тъи като ми е на 20 минути път.Цялата река е златоносна но по едри златинки има само в долното течение на реката.За това и местните ни правят тези проблеми.Лошото е че лятото тя пресъхва,а завали ли горното течение е недостъпно.Криле ако тръгнете на оглед обадете се,познавам реката и ще ви бъда полезен.тел.0888870015 Ицо.
levskara
Новорегистриран

Мнениеот Kiril62 » Нед Яну 19, 2014 8:57 am

levskara написа:Лепетура е реката която посещавам често,тъи като ми е на 20 минути път.Цялата река е златоносна но по едри златинки има само в долното течение на реката.За това и местните ни правят тези проблеми.Лошото е че лятото тя пресъхва,а завали ли горното течение е недостъпно.Криле ако тръгнете на оглед обадете се,познавам реката и ще ви бъда полезен.тел.0888870015 Ицо.

Привет,разбира се че ще ти се обадя,нека малко се оправи времето да може да обиколим района там.И на други колеги ще се обадя от района.В момента правя събирания на различни места из страната за подновяване на членския внос и даване на нови карти.Тази година съм решил сбирките да бъдат само на златоносни реки.
0877230762
Skype Kiril431
Аватар
Kiril62
Site Admin

Мнениеот ghost » Нед Яну 19, 2014 10:20 am

Kiril62 написа:
levskara написа:Лепетура е реката която посещавам често,тъи като ми е на 20 минути път.Цялата река е златоносна но по едри златинки има само в долното течение на реката.За това и местните ни правят тези проблеми.Лошото е че лятото тя пресъхва,а завали ли горното течение е недостъпно.Криле ако тръгнете на оглед обадете се,познавам реката и ще ви бъда полезен.тел.0888870015 Ицо.

Привет,разбира се че ще ти се обадя,нека малко се оправи времето да може да обиколим района там.И на други колеги ще се обадя от района.В момента правя събирания на различни места из страната за подновяване на членския внос и даване на нови карти.Тази година съм решил сбирките да бъдат само на златоносни реки.

и аз съм близо :) би било добре да има един събор тук в този край. Аз също съм ходил по Лепетура, намирал съм както колегите казват и ситничко и малко по едри златинчици, но не количество. За местните не мога да кажа нищо освен ,че сме засичали 1-2 пъти хора и сме говорили но никой не ни е казвал нищо. :)
Ако искаш да имаш това, което никога не си имал! Трябва да направиш това, което никога не си правил!
Аватар
ghost
Новорегистриран

Мнениеот levskara » Съб Дек 20, 2014 7:06 pm

За проблема с месните в Угърчин все още съм в недоумение.Там където те работят аз съм копал само на едно единствено место,което ми препоръча един от тях ?Иван.Засичали сме се и със другите и никога не е имало проблеми, до като намерих голямата самородка .И от тогава се започна.Една сутрин заварих местото което работих повече от една година оградено с дървени колчета боядисани в синьо.Един час по късно се появи Иванчо и ми заяви че местото е негово и трябва да го напусна.Казах му че това са глупости и продължих да работя.Един час след това всичко бе забравено и ние вече обсъждахме златоносните реки в раиона ни.Тъи като времето вече се бе оправило аз започнах да ходя по горното течение на Лепетура и в продължение на 4 /5 месеца там се отбивах само пътьом,или да си промивам пробите.До като един ден се случи това за което вече бях писал.Сега като се замисля ,имам чувството че тия хора бяха провокирани от нещо или някои за да се озлобят така че единият от тях се затича срещу мен и ми заяви че ще ме убие и зарови така че никои няма да ме намери.
levskara
Новорегистриран

Мнениеот Sredec » Съб Дек 27, 2014 8:22 am

Злобата и зависта водят до такива неща колега.Следващия път не ходи сам,а ходи с приятели.Реката е за всички,а златото трудно се намира.
Sredec
По-активен

Мнениеот tatoos_dd » Пет Мар 20, 2015 6:08 pm

колеги и аз ходя по лепетура засичал сам се с месните има един дет му викат баи иван уш тои командвал там ама аз говорих с него на неколко пати инак не е имало проблеми тези дни мисля да ида пак по лепетура да пробвам голд бъга и да видя голямалие водада как е ако има някои от раиона нека пише или се обади примерно в неделя мое се саберем на лепетура тел.0897431400-0877939767 светлио.
tatoos_dd
Новорегистриран

Предишна

Назад към Златоносни райони в България